Savitaipaleen keskustassa sijaitsee vuonna 2009 perustettu parturi-kampaamo, jonka vetovastuussa on kaksi yrittäjää. Alan vanha konkari Kaisa Martin on ollut liikkeessä jo perustamisesta lähtien, ja nuorempaa energiaa on liikkeeseen tuonut Jonna Kelaranta, joka hyppäsi liikkeen toiseksi vetäjäksi elokuussa 2014.

Chic Hairista saat molemmilta naisilta vahvalla ammattitaidolla ja innovaatiolla kaikki hiuspalvelut: leikkaukset, värit, kiharakäsittelyt ja kampaukset, sekä Jonnalta pidennykset. Näiden lisäksi Kaisalta saat meikin niin arkeen kuin juhlaan. Käsittelyjen yhteydessä tai erikseenkin teemme ripsien ja kulmien muotoiluja ja kestovärjäyksiä.

Järjestämme myös erilaisia hius- ja meikkikursseja ryhmille, sekä muodonmuutoksen suunnittelua paikallisissa tilaisuuksissa. Kysy niistä, niin muokkaamme kurssin tilauksen ja ryhmän koon mukaan.

Koulutamme itseämme jatkuvasti niin Suomessa kuin ulkomaillakin, ja saat meiltä varmasti aina uusimman osaamisen sekä tuotteet, jotka ovat alan parhaimmistoa. Käytämme L’Oréal Professionnelin, Goldwell’n, Sim’n ja Wellan tuotteita. Hiustuotteiden lisäksi kannattaa tulla kurkistamaan korumyyntiämme.

Olemme auki sopimuksen mukaan maanantaista lauantaihin. Tervetuloa kaikki uudet ja vanhat asiakkaat – palvelemme mielellämme kaikkia vauvasta vaariin!

kaisa

Kaisa Martin

Valmistuin parturi-kampaajaksi vuonna 1989 Turun Aninkaisten ammattioppilaitoksesta yo-pohjaiselta linjalta.

Sieltä tie vei Helsinkiin 20 vuodeksi. Ensin työskentelin 2 vuotta Top Cut -nimisessä kampaamossa. Meikkaaja–maskeeraajaksi valmistuin Riitta Vaaran Professional beauty center -iltalinjalta vuonna 1990. Seuraavana vuonna alkoi ura yrittäjänä, vuokratuolilla TS-Salongissa, jossa vierähti 16 vuotta. Työskentelin monessa liikeketjun liikkeistä ja 8 viimeistä vuotta minulla oli oma liike Mannerheimintiellä.

TS-Salongissa työskenneltiin monipuolisesti alan kaikilla osa-alueilla. Sain ilokseni tehdä paljon muotinäytöksiä, lehtikuvausta, mainoksia, teatteria ja elokuvaa, tavanomaisen kampaamotyöskentelyn ohella. Terttu Stenbergin innoittamana kouluttauduin paljon myös ulkomailla. Kävin useaan otteeseen Lontoossa, Pariisissa ja Roomassa, sekä myös Amsterdamissa, Milanossa, Wienissä ja Tukholmassa. Ja tämä kouluttautuminen jatkuu edelleen, eihän tässä ammatissa valmiiksi tule koskaan.

Omasta liikkeestäni luovuin puolitoista vuotta ennen Savitaipaleelle tuloa. Sen ajan olin vuokratuolilla Neon-nimisessä kampaamossa.

Olin myös 12 vuotta (2002-2014) alan freelance-kouluttajana L’Oréalilla, jossa koulutin kampaajille leikkauksia, värejä, kampauksia, muotia, muodonmuutosta ja hiuskuvauksia.

Savitaipale kutsui vuonna 2009, jolloin Chic Hair perustettiin. Täällä sitä ollaan vieläkin, vaikka moni epäilikin aluksi, etten viihtyisi kovin kauan. Hyvin olen viihtynyt, etenkin mukavien asiakkaideni ansiosta! Saan käyttää välillä luovuuttani ja kerätä ammattitaitoa erilaisissa lasten- ja nuortenprojekteissakin, musikaalien ja näytelmien merkeissä. Täältä kun on löytynyt huikeita ammattilaisia niitä toteuttamaan.

Uuden oppiminen on vieläkin mahtavaa ja ehkä kaikkein parasta on, kun pääsen toteuttamaan sitä asiakkailleni! Mihin elämä vielä vie, kuka tietää?

UUTENA minulta hiusten lisäksi nyt myös mielen huoltoa. Olen opiskellut  meditaatio- ja syvärentoutusohjaajaksi, sekä NLP- valmentajaksi. Teen myös energiahoitoja ja Tarot- kortti tulkintoja.Tarkemmin voit kts. Valon Hetki-sivut.

jonna

Jonna Kelaranta

Aivan suoraa tietä ei ole käynyt tieni parturi-kampaajaksi. Alun perin valmistuin vuonna 2009 Etelä-Karjalan ammattiopistosta leipuri-kondiittoriksi, mutta se ei tuntunut alaltani.

Jo samana vuonna päätin pakata tavarani ja muuttaa Helsinkiin, jossa alkoi opiskelu tälle alalle yksityisessä kampaamokoulussa nimeltään Great Cut Academy. Koulut yksityispuolella ovat melko lyhyitä, joten valmistuin sieltä jo vuonna 2010 nimikkeellä Hiusmuotoilija ja kauneusmeikkaaja.

Suoritettuani opintoni muutin takaisin Savitaipaleelle ja menin alkuvuodesta 2011 harjoittelijaksi Lappeenrantaan parturi-kampaamo Eevaan. Harjoittelu kesti 6 kuukautta.

Elokuussa 2011 muutin Lappeenrantaan ja pääsin töihin Pääasia-liikeketjuun. Töiden ohella aloin suorittaa Etelä-Karjalan ammattiopistossa parturi-kampaajan näyttötutkintoja ja vuoden 2012 lopussa sain näytöt suoritettua ja käteeni viralliset parturi-kampaajan paperit.

Pääasia-liikkeessä vierähti yhteensä 3 vuotta. Sain tehdä monipuolista työtä hiusten parissa, ja sain paljon lisäkoulutusta muun muassa pidennyksissä.

Kesällä 2014 sain vihiä Chic Hairin naisten etsivän toista vetäjää liikkeeseensä. Siitä lähti sitten yrityksen perustaminen ja takaisin kotikonnuille muutto.

Ja tässä sitä nyt sitten ollaan. Minulle alkaa pikkuhiljaa hahmottua, millaista on olla itse yrittäjä. Tulevaisuuteen katson positiivisella mielellä – onhan minulla maailman kaunein ammatti!

Hiusten lisäksi teen myös kestoripsiä ja  teippi-pidennyksiä.